Brooke Hospital for Animals voor Werkdieren in India Egypte Pakistan

 

Wat doet Brooke

 

Brooke Hospital for Animals geeft gratis diergeneeskundige hulp aan werkdieren, met eigen klinieken en mobiele klinieken.

Daarnaast leiden we bovendien mensen uit lokale gemeenschappen op tot veterinaire hulpverleners die eerstelijnshulp kunnen verlenen.

Door het welzijn van werkdieren te verbeteren, helpen we ook de mensen die voor hun levensonderhoud afhankelijk zijn van hun paard of ezel. 

Brooke werkt uitsluitend met dierenartsen, verzorgers en stafleden die zijn gerekruteerd uit de lokale bevolking.

 

Ontstaansgeschiedenis van Brooke Hospital for Animals.

 

In 1934 is het ‘Old War Horse Memorial Hospital’ opgericht, wat later is omgedoopt tot het ‘Brooke Hospital for Animals’.

Sinds de oprichting in 1934 helpt  Brooke Hospital miljoenen werkpaarden, ezels en ook hun eigenaren.
Lees hier verder over de ontstaansgeschiedenis van Brooke.

 

 

Een Nederlandse dierenarts vergelijkt een Brooke-dierenkliniek met een militair veldhospitaal. Er worden regelmatig gevallen binnengebracht die dermate ernstig zijn, dat de dienstdoende dierenartsen razendsnel en onder grote druk moeten optreden: diagnose stellen, behandelplan opstellen en uitvoeren, en dit alles met beperkte middelen.

Dieren die niet meer te redden zijn, worden geëuthanaseerd. De Brooke-dierenartsen waarderen het zeer dat de Nederlandse donateurs zo geïnteresseerd zijn in hun werk. Het valt ze  namelijk op dat Nederlanders de onverbloemde waarheid willen zien en niet alleen mooie plaatjes.

Vele foto’s op deze website en in onze nieuwsbrieven maken dierenartsen zelf in het veld. Het is voor hen onmogelijk om alle ernstige gevallen op camera vast te leggen. Maar als de gelegenheid er is, dan gebeurt het.

Die registratie op camera is niet alleen voor de donateurs, maar zeker ook voor de dierenartsen elders in de wereld.

Op een speciale website die alleen toegankelijk is voor de Brooke-dierenartsen zijn operaties en ziektes beschreven, en foto’s geplaatst. Van over de hele wereld reageren de dierenartsen op elkaars verhalen, ze geven input en stellen vragen.

De kennisuitwisseling is levendig; de inzet en de wil om te blijven leren tomeloos. En dit alles omdat ze dezelfde missie delen: een beter leven voor zowel de werkpaarden als de ezels in hun land.

 

Meer informatie over het werk van Brooke Hosital for Animals

 

Meer informatie vindt u op de website van  >  Brooke Hospital  < 

 

 

Daarom is Idhuna Living al meer dan 27 jaar donateur !